Min journalistik

Som journalist beskæftiger Jeppe sig særligt med forskning- og teknologiformidling igennem korte og lange artikler. Klik på billederne nedenfor for at læse historierne.

Dynamo tema: Cybersikkerhed

Danmark er et af de lande, der har placeret flest værdier, personfølsomme oplysninger og kritisk infrastruktur online, og det gør vores samfund, virksomheder og borgere ekstra udsatte over for hackere. Men samtidig giver digitaliseringsgraden mulighed for, at Danmark kan blive et foregangsland inden for udvikling af teknologier og metoder til at modstå den hurtigst voksende form for kriminalitet: cyberangreb.

Dynamo: Verdens største møllevinge

Historien om verdens største vindmøllevinge handler om foreskere fra DTU, som i et samarbejde med LM Windpower udviklede et nyt kompositmateriale, det gjorde det muligt at bygge verdens største møllevinger. Artiklen blev senere udgivet af Innovationsfonden og State of Green på engelsk.

 

Dynamo: Teknologi ligestiller bitcoins med penge

Før bitcoinfeberen rasede den offentlige debat skrev jeg om virksomheden Chainalysis, som tilbyder banker og pengeinstitutter at undersøge, om bitcoins tidligere har været benyttet til kriminalitet. Dermed lever kryptovalutaen op til hvidvaskningslovens regler og må ses som en legitim valuta i lovens øjne. Artiklen blev senere udgivet af The Technologist på engelsk.

Science Report: Penge til dansk energiforskning